Motortoertocht Oosterwolde

Nieuws

Verslag Motortoertocht 2 juli 2022

Zaterdag 2 juli werd vanuit Oosterwolde weer de derde toertocht georganiseerd door mtto.

Lees meer

Foto's Motortoertocht 18 juni

Er zijn door onze fotograaf Dries van dijk weer prachtige foto's gemaakt van de tocht op 18 juni. Klik hier voor de foto's

Lees meer

Motortoertocht 2 juli

Beste motorvrienden,

Op 2 juli rijden we de derde toertocht van dit jaar , een tocht die door ons geldt als een van de mooiste tochten van de afgelopen jaren , hopelijk kunt u dat zelf ook beamen.

Deelnemers die zich hebben aangemeld kunnen zich vanaf 8.00 uur melden in dorpshuis de Heerdt schiksweg 27 8097SE Oosterwolde om 8.40 sluiten we de deuren kom op tijd.

Voor iedereen is er koffie met een broodje. De algemene uitleg van de toertocht begint om kwart voor 9, zodat we uiterlijk 9 uur van start kunnen gaan.

Laten we zaterdag allen een waardig ambassadeur voor de motorsport zijn.

Geen verkeersregels overschrijden, zorgen voor elkaar en voor een mooie motoroptocht, waarvan het publiek langs de weg kan genieten , en onderweg samen lunchen, koffiedrinken, tanken en na afloop ervaringen en verhalen met elkaar uitwisselen.

Rijders denk eraan dat je 2 juli contant geld mee neemt om te tanken , we tanken met ronde bedragen 10/15 /20/ of 25 euro.

U kunt zich hier nog aanmelden voor 2 juli.

Met vriendelijke groet Gijs van de Weg

Lees meer

Laatste nieuws 29 april

Het motorseizoen staat op losbarsten. De temperaturen stijgen dus we willen weer heerlijk de weg op. En niet alleen van A naar B. Maar gewoon lekker sturen. Mooie bochten rijden. Genieten van de natuur. En ook met een hoop gezelligheid

Volgende week zaterdag (7 mei ) vertrekken we voor ons 1e ritje van dit motorseizoen.

Deze rit wordt altijd georganiseerd als onderdeel van de zendings bazar van de geloofsgemeenschap Luctor et Emergo Oldebroek.

Vast onderdeel van de vele activiteiten is een motorrit over zo'n 250 kilometer en geheel verzorgt met koffie, koek, warme maaltijd en een verfrissing.

De opbrengst van deze rit wordt ingezet als ondersteuning van de zendelingen, die door deze geloofsgemeenschap zijn uitgezonden . De toertochten kennen een nieuwe voorinschrijving , via de nieuwe website www.mtto.nl kunt u tot vrijdag 6 mei 18.00 uur heel eenvoudig inschrijven voor deze toertocht.

Wil jij ook mee? Je hebt nu de mogelijkheid om je in te schrijven.

Ook voor de toertochten van 18 juni en 2 juli kunnen jullie inschrijven ,de tocht van 18 juni is inmiddels vol ,wel zijn er nog enkele plaatsen vrij voor de tocht van 2 juli.

De tocht van 18 juni en 2 juli zijn exact het zelfde , het is mogelijk om voor deze beide tochten in te schrijven.

Ga jij mee? Er kunnen maximaal 100 rijders inschrijven voor deze tochten , ook kan er vanaf vandaag worden ingeschreven op de landelijke toertocht van 27 augustus.

En we rijden gezamenlijk als groep en hanteren het 2e mansysteem.

Inschrijven kan nog steeds

Dus wees op tijd

Lees meer

Laatste ontwikkelingen

Bekijk deze video voor de laatste ontwikkelingen.Lees meer

Laatste nieuws

Beste motorvrienden,

Op deze website vind je alle informatie over onze toertochten. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om online in te schrijven en vervolgens te betalen. Dit geldt voorlopig alleen voor de toertochten die vertrekken vanaf dorpshuis de Heerdt.

Afgelopen jaar hebben we tweemaal een toertocht gereden met maximaal 100 deelnemers. We hebben te horen gekregen van deelnemers, dat dit aantal rijders prettig voor hen was. Aankomend jaar is zodoende het plan om hetzelfde te doen. Dus 2 keer een toertocht met maximaal 100 deelnemers.

Als er veel animo is, kunnen we dan altijd nog besluiten om een derde keer de tocht te rijden.

Verdere informatie over deze toertochten zal online te zien zijn en per mail verstuurd worden.

Wil je liever geen mails meer ontvangen, laat het dan even weten.

Met vriendelijke groet,

Gijs van de weg

Lees meer

Verslag Motortoertocht 2021

Oosterwolde - zaterdag 17 juli 2021 werd vanuit Oosterwolde GLD weer de jaarlijkse landelijke toertocht van MTTO gehouden. Traditie is dat bij de landelijke toertocht een tocht uit het verleden wordt verreden, maar nu is gekozen om de prachtige rit naar Meddo (Winterswijk) die in 2012 werd verreden nog eens een keer te doen. De vrijwilligers verzamelden zich op de zonnige zaterdagmorgen om 07.30 uur bij Dorpshuis de Heerdt om de inschrijvers te verwelkomen. Anders dan vorige jaren moest men zich nu van te voren inschrijven. Inschrijven op de zaterdag kan niet meer. Dat maakt dat de registratie een stuk vlotter verloopt. De deelnemers ontvangen een kop koffie met een broodje. Om 08.45 uur wordt er uitleg gegeven over de rit en de reglementen. Om exact 09.00 uur vertrekken 100 motoren uit Oosterwolde en zoals elk jaar staan er nu weer veel toeschouwers langs de kant om de motorrijders uit te zwaaien. Via de knobbel ging de tocht richting Harfsen. Ook nu weer ontelbare bochten volgen elkaar op. Onderweg staan veel mensen stil om te genieten van zo’n grote groep motoren in allerlei kleuren en uitvoeringen. Dan volgt de eerste stop op een groot parkeerterrein bij de plaatselijke voetbalvereniging in Harfsen . Koffie met gebak laten de deelnemers zich heerlijk smaken. De rit gaat verder richting de Achterhoek en de Duitse grens en dan worden de prachtige lokale wegen ontdekt en dat is puur genieten voor de gemiddelde motorrijder. De stoet komt aan in Meddo waar na een mogelijkheid om de benzinetanks te vullen een prachtig gevuld buffet klaar staat. De rijders doen zich tegoed aan een overheerlijke warme lunch met diverse vleessoorten, salades en aardappel gerechten. Door het prachtige weer is het heerlijk genieten op het terras en op de ligweide bij het restaurant wordt gezellig gepraat met elkaar. Na de lunch gaat het weer richting Oosterwolde. Het blijft verbluffend hoe het organisator Gijs van de Weg het elke keer weer voor elkaar krijgt om al die mooie bochtige weggetjes op te zoeken. Er wordt heerlijk rustig getoerd en de deelnemers genieten van de prachtige omgeving en de diverse vergezichten. Alle motoren kwamen weer veilig en zonder pech terug in Oosterwolde, nadat er in Hoge Hexel nog een stop werd gemaakt waar de deelnemers getrakteerd werden op een frisdrankje. Gijs van de Weg bleek na afloop een erg tevreden man. “Het was weer een geweldige mooie dag. Goed weer en goede rijders. Een mooie rit en dankzij een groot aantal vrijwilligers die helpen bij het inschrijven, koffiedrinken en de frisdrank was het weer een zeer geslaagde rit. En natuurlijk niet te vergeten de sponsors die ons elk jaar weer steunen. En het past mij nog een compliment te geven aan het restaurant in Meddo vanwege het geweldige buffet dat zij verzorgt hebben. Wij organiseren diverse toertochten per jaar.

Lees meer